Transmitere index

Transmite indexul de electricitate și gaze naturale

Citirea și transmiterea periodică a indexului pentru energie electrică sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să ții costurile sub control.

Transmite periodic indexul pentru energie electrică și gaze naturale

Citirea și transmiterea periodică a indexului pentru energie electrică sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să ții costurile sub control. 

Transmiterea indexului, denumită și „autocitire“ ne ajută pe noi, furnizorul tău, să emitem facturile periodic, pe baza consumului tău real. Iar pe tine te ajută să gestionezi mai bine cheltuielile lunare. Când transmiți indexul, plătești fix cât consumi.

Descoperă modalitățile prin care poți transmite consumul tău pentru energie electrică și gaze naturale.

De ce să transmiți lunar indexul pentru energie electrică și gaze naturale?

Transmiterea indexului pentru energie electrică și gaze naturale este un serviciu gratuit, disponibil pentru toți clienții PCC.

Intervalul de transmitere periodică a indexului îl identifici ușor pe factura ta. De asemenea, dacă ai instalată aplicația myPPC și ai activate notificările, vei fi anunțat printr-un mesaj push când te afli în intervalul de transmitere a indexului pentru energie electrică și gaze naturale.

Dacă nu transmiți indexului periodic, furnizorul tău va emite factura pe baza unei estimări a consumului, în funcție de convenția de consum. Când nu transmiți indexul la energie și gaze naturale, furnizorul facturează pe baza estimatului. Actualizarea valorii consumului tău se va face odată cu citirea indexului de operatorul de distribuție din zona ta. În astfel de situații, riști să plătești o valoare mai mare la regularizare, ceea ce poate duce la un dezechilibru în bugetul familiei.

Alege să plătești exact cât consumi! Transmite periodic indexul la energie electrică și gaze naturale, printr-una dintre modalitățile pe care ți le punem la dispoziție.

Cum poți transmite lunar indexul pentru energie electrică și gaze naturale?

Ai la dispoziție 2 modalități de transmitere a indexului tău la energie electrică și gaze naturale:

Aplicația myPPC

Dacă ai deja aplicația myPPC instalată pe telefonul tău, intră în secțiunea Index, introdu noul index și apasă Transmite Index. Este o modalitate sigură și rapidă de transmitere a indexului online. Vei putea face acest lucru doar în perioada dedicată transmiterii consumului lunar. În caz contrar, vei primi o notificare în care ești anunțat că nu te afli în perioada de transmitere a indexului, dar vei afla și care sunt zilele în care poți face acest lucru.

Serviciu telefonic

Atât pentru gaze naturale, cât și pentru energie electrică, poți transmite indexul prin apel la Call Center, la numărul de telefon 021.9977 (apel cu tarif normal), de luni până vineri, în intervalul 8:00-20:00. Totodată, ai la dispoziție și câteva numere de telefon gratuite (pentru energie și gaze naturale). Ține cont de faptul că trebuie să ai la îndemână codul Electel/Gaztel pentru a transmite indexul.

Dacă distribuitorul tău nu se află în lista mai sus menționată, trebuie să iei legătura cu acesta, pentru a te putea informa despre modalitatea de transmitere a indexului.

Indexul poate fi transmis doar în perioada de transmitere a indexului, pe care o găsești menționată pe factura ta.