Companiile PPC din România

Public Power Corporation (PPC) este unul dintre cele mai mari grupuri energetice integrate din România.

PPC în România

Companiile Grupului PPC în România pun în prim-plan responsabilitatea față de comunitățile în care se regăsesc, față de mediul înconjurător și față de clienți și angajați deopotrivă. Ne-am făcut o miză din a promova eficiența energetică într-o vreme în care efectele consumului ridicat se dovedesc nocive pentru planetă.

Credem că împreună putem construi un loc mai sigur și mai curat pentru viitor și investim în această direcție prin fiecare dintre inițiativele noastre.

Alimentarea cu energie și soluții energetice avansate

Cu o bază de clienți formată din aproximativ 3 milioane de consumatori rezidențiali, companii și instituții, PPC Energie și PPC Energie Muntenia sunt cele mai importante companii de furnizare a energiei electrice din România. 

Prin intermediul rețelei de 81 de magazine moderne, companiile răspund nevoilor consumatorului de astăzi, preocupat de economisirea energiei: eficiență și sustenabilitate. Portofoliul nostru cuprinde astfel și produse și servicii cu valoare adăugată care le oferă clienților confort și siguranță.

Activitatea de distribuție a energiei electrice

Rețele Electrice Banat, Rețele Electrice Dobrogea și Rețele Electrice Muntenia sunt companiile PPC care activează în domeniul distribuției de energie electrică, având ca prioritate absolută digitalizarea, în vederea obținerii unor rețele inteligente rezistente, operaționale în cel mai scurt timp posibil.

Cele trei companii distribuie anual aproximativ 15 TWh de energie electrică prin peste 133.000 km de rețea – linii electrice subterane și aeriene de înaltă, medie și joasă tensiune.

Citește mai mult despre activitatea noastră de distribuție aici.

Activitatea de generare a energiei verzi

Suntem în fruntea cursei pentru energie durabilă în România. Prin intermediul PPC Renewables, producem energie eoliană și solară care ajunge în casele, instituțiile și întreprinderile din întreaga țară.

În prezent, compania noastră a ajuns la o capacitate totală instalată de aproximativ 600 MW a centralelor eoliene și fotovoltaice în România, din care aproximativ 100 MW în fotovoltaice și 500 MW în eoliene, în timp ce proiectele în curs se ridică la 5 GW.

Citește mai mult despre activitatea noastră de producere a energiei din surse regenerabile aici.

Mobilitate electrică

Prin intermediul companiei noastre PPC Blue, oferim soluții integrate de mobilitate electrică persoanelor fizice, companiilor și administrației publice din România. Ne-am numărat printre pionierii „revoluției electrice” pe piața românească de mobilitate și am continuat să alimentăm visul oamenilor pentru un mijloc de transport mai curat și sustenabil. 

Cu scopul de a schimba pentru totdeauna modul în care ne deplasăm și de a face mobilitatea electrică accesibilă și avantajoasă, viziunea noastră este una îndrăzneață: dorim să devenim catalizatorul schimbării, astfel încât generațiile de azi și de mâine să își poată asigura o calitate mai bună a vieții.

Citește mai mult despre activitatea noastră în domeniul mobilității electrice aici.