Transformăm energia

Public Power Corporation (PPC) este cea mai mare companie de energie curată din Europa de Sud-Est.

Grupul PPC

PPC este cea mai importantă companie de pe piața de energie din Europa de Sud-Est, cu activități de producție și distribuție de energie electrică, precum și de vânzare de produse și servicii energetice avansate în Grecia, România și Macedonia de Nord. Cu o capacitate totală de 10,7 GW, este unul dintre principalii producători și furnizori de energie electrică din Grecia și România, deservind 8,7 milioane de clienți, cărora le furnizează peste 35 TWh de energie.

De peste 70 de ani, PPC se află în prima linie a industriei energetice din Grecia, cu un rol esențial în procesul de electrificare a țării, dar și în dezvoltarea economiei naționale. Compania a fost înființată în august 1950 și este listată din 2001 la Bursa de Valori din Atena.

În prezent, PPC este principala companie de energie curată din Europa de Sud-Est, cu o capacitate de producție de 4,5 GW din surse regenerabile, precum și 2,8 GW în construcție sau gata să intre în construcție din cele 18 GW în fază de proiect.

Viziune

Energia curată este motorul nostru, iar destinația noastră este un viitor sustenabil pentru toți.

Astăzi, compania pune în centrul preocupărilor tranziția energetică, prin noul său plan strategic, în deplină concordanță cu obiectivele de neutralitate climatică pentru 2050 ale Uniunii Europene.

PPC se schimbă în direcția transformării energetice care are loc la nivel mondial în industrie, cu scopul de a juca un rol de lider în regiune în această nouă etapă, acționând ca o companie europeană de furnizare de energie – modernă, eficientă și puternic orientată spre exterior.

Avem o îndelungată istorie, dar acum deschidem un nou capitol, creând valoare în beneficiul regiunii, al consumatorilor și, bineînțeles, al mediului înconjurător.

Georgios I. Stassis, Președinte și CEO al Grupului PPC