Modalități de plată

Modalități de plată a facturii de energie electrică sau gaze naturale

Plata facturilor de energie și gaze naturale este o sarcină importantă care, adesea, poate fi copleșitoare.

Cum poți plăți factura de energie sau gaze naturale

Plata facturilor de energie și gaze naturale este o sarcină importantă care, adesea, poate fi copleșitoare. Însă, pentru că există numeroase opțiuni și modalități de plată a facturii, această sarcină este acum mai simplă.

Dacă te întrebi „cum plătesc factura?“, articolul acesta este pentru tine.

Iată care sunt variantele disponibile

Aplicația myPPC
Online fără autentificare
Direct Debit
Prin ATM
Prin transfer bancar
În numerar
Mobile banking
Alte modalități

Aplicația myPPC

Cu aplicația myPPC instalată în telefonul tău sau accesată de pe orice browser, poți plăti factura la energie electrică sau gaze naturale, rapid și simplu, fără să te deplasezi. Aplicația o poți descărca din Google Play Store, AppStore și AppGallery. Poți accesa și varianta web a aplicației, pe www.myppc.ppcenergy.ro.

Aplicația este intuitivă, astfel că e ușor de folosit. În secțiunea Facturi și Plăți, poți achita factura în deplină siguranță, oricând și de oriunde te-ai afla. Mai mult decât atât, poți plăti facturi pentru mai multe locuri de consum. Plata este confirmată imediat după ce a fost făcută din contul tău myPPC.

Creează cont în aplicația myPPC și gestionează plățile online, simplu și rapid.

Plata online fără autentificare

Chiar dacă nu ai un cont myPPC, poți plăti online factura de energie sau gaze naturale, de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Plata mai multor facturi se face în baza Codului de plată și a adresei de e-mail. Dacă vrei să achiți o singură factură, ai nevoie de Codul de plată, ID-ul facturii pe care vrei să o plătești și adresa de e-mail.

Plata prin direct debit

Direct Debit este un serviciu de plată sigur și convenabil, prin care te asiguri că plătești facturile la timp. Pentru a activa plata prin debit direct, setezi cu banca ta acest serviciu o singură dată, iar factura la energie și gaze naturale se plătește automat la data scadentă. Serviciul poate fi activat direct în aplicația băncii sau la o sucursală. Pentru a seta acest serviciu, este important să ai un cont deschis la banca respectivă.

Cu serviciul Direct Debit, te asiguri că toate facturile tale sunt plătite la timp. Fără plăți întârziate, fără prea mari bătăi de cap. În plus, vei avea o imagine mai clară asupra tranzacțiilor din contul tău bancar.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în cont suma necesară pentru a fi debitată. În cazul în care nu ai bani suficienți în cont, la data scadentă când se efectuează plata, va trebui să achiți factura printr-o altă modalitate de plată oferită de PPC.

În momentul activării serviciului Direct Debit, ai posibilitatea de a seta o limită maximă a sumei virate la scadența facturii. În cazul în care factura emisă depășește suma stabilită, vei realiza manual plata facturii.

Poți activa serviciul de plată prin direct debit pentru plata propriilor facturi și/sau facturile altor locuri de consum pe care le ai în gestiune.

Serviciul de debitare directă devine activ începând cu prima factură emisă de PPC după data activării mandatului de direct debit. Facturile emise de PPC până la data activării mandatului trebuie achitate prin alte modalități de plată oferite de PPC.

Activează plățile recurente, prin serviciul Direct Debit și scapi de grija facturii.

Plata prin mobile banking

O altă metodă care te ajută să plătești rapid facturile la energie și gaze naturale este mobile banking.

Selectezi furnizorul din aplicația mobilă a băncii și plătești factura rapid și în siguranță. Ai nevoie doar de Codul de plată și ID-ul facturii, pe ambele le găsești pe prima pagină a facturii.

Plata la ATM

Când ai drum prin oraș, oprește-te la unul dintre bancomatele băncii tale și plătește factura la energie și gaze naturale. Acesta este un serviciu rapid și sigur, mereu la îndemâna ta. Unul dintre avantajele plății la ATM este că poți achita factura oricând, fără să depinzi de programul băncii.

Plata prin transfer bancar

Plata prin transfer bancar presupune schimbul de bani între conturi bancare. Poți alege să plătești factura la energie și gaze naturale, prin transfer bancar, la unul din următorii parteneri:

 • Banca Transilvania IBAN: RO45 BTRL RONI NCS0 0073 9101
 • BCR IBAN: RO68 RNCB 0285 0875 8894 0001
 • CEC Bank IBAN: RO22 CECE B318 44RO N254 9947
 • Citi Bank IBAN: RO54 CITI 0000 0007 2507 1019
 • Credit Europe Bank IBAN: RO74 FNNB 0001 0301 1233 RO02
 • Garanti Bank IBAN: RO81 UGBI 0000 3620 0627 8RON
 • ING IBAN: RO84 INGB 0002 0000 0000 1111
 • Intesa Sanpaolo Bank IBAN: RO96 WBAN 2511 0000 4150 3311
 • Raiffeisen Bank IBAN: RO07 RZBR 0000 0600 0942 4399
 • UniCredit Bank IBAN: RO19 BACX 0000 0002 1435 3000
 • BRD IBAN: RO86 BRDE 450S V476 5347 4500

Plata cu numerar

Pentru a plăti facturile cu numerar, ai nevoie de Codul de plată, pe care îl găsești pe factura la energie sau gaze naturale. 

Poți efectua plata facturii, rapid și sigur într-una dintre locațiile partenere: Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, BCR, CEC Bank, Credit Europe Bank, Garanti Bank, Idea Bank, UniCredit Bank, Paypoint, StartPay, un-doi Centru de plăți, Westaco Express.

Alte modalități de plată

Printre modalitățile de plată a facturii pe care le poți alege se numără ghișeele C.N. Poșta Română, stațiile de plată Selfpay și ghișee Smith&Smith.