Energia verde este promisiunea noastră

Suntem lider în cursa energiei sustenabile în România.

Află mai multe

PPC Renewables România

Suntem în fruntea cursei pentru energie durabilă în România. PPC Renewables România produce energie eoliană și solară utilizată de clienți rezidențiali, companii și instituții din întreaga țară. Credem că energia verde este energia viitorului.

În prezent, compania noastră operează cu o capacitate totală instalată a centralelor eoliene și fotovoltaice de aproximativ 600 MW, din care aproximativ 100 MW în centrale fotovoltaice și 500 MW în eoliene, în timp ce proiectele în curs de realizare se ridică la 5 GW.

PPC Renewables România a apărut ca urmare a preluării activelor Enel Green Power România (companie înființată în 2007) de către Public Power Corporation (PPC), în octombrie 2023. Activi pe piața locală a energiei sustenabile de 15 ani, exploatăm energia solară și eoliană prin cinci centrale fotovoltaice și opt parcuri eoliene. Cel mai recent parc solar pus în funcțiune, Lumina, a fost inaugurat în iulie 2023 în localitatea Călugăreni din județul Giurgiu și are o capacitate instalată de 63 MW, asigurând o producție de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh. În prezent, este cea mai mare centrală fotovoltaică din portofoliul companiei.