PPC anunță managementul companiilor deținute în România

26 octombrie 2023

PPC anunță managementul companiilor deținute în România

O echipă de manageri români va fi responsabilă de transformarea companiilor. preluate de la Enel în lideri ai tranziției energetice către un sistem descentralizat și decarbonizat, cu accent pe client.

București, 26 octombrie 2023 – Alessio Menegazzo a fost numit de către PPC, cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est, în funcția de CEO și Country Manager al companiilor deținute în România. El are misiunea de a conduce transformarea acestor companii în lideri ai tranziției energetice, care să susțină dezvoltarea economică a României într-un mod sustenabil. Alessio s-a alăturat Enel România în 2009 și a coordonat în ultimii ani echipa responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă și de integrarea sustenabilității în centrul culturii corporative.

Alessio va conduce o echipă formată din profesioniști români, cu experiență pe domeniile lor de activitate, inclusiv la nivel internațional. Membrii echipei au ca obiectiv construirea unei organizații care să răspundă rapid nevoilor clienților, să susțină și să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei și societății un avantaj competitiv într-o lume în schimbare.

Mai multe detalii despre echipa de management a companiilor PPC în România sunt prezentate aici.

Despre PPC: Liderul pieței de energie în Europa de Sud-Est, cu o capitalizare bursieră de circa 3,5 miliarde de euro la 25 octombrie 2023, PPC produce, distribuie și furnizează energie electrică către clienți. Grupul PPC are unități de producție cu o capacitate instalată de peste 11,8 GW și deservește 8,7 milioane de clienți pe mai multe piețe din regiune, cu aproximativ 40 TWh de energie electrică furnizată, 77 TWh de energie distribuită și o producție de peste 24 TWh. Grupul este prezent în Grecia (unde este lider de piață), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziției EDS – Energy Distribution Solutions în 2018) și România (în urma achiziției companiilor Enel în România în luna octombrie 2023). PPC a fost fondată în 1950 și este listată la Bursa de Valori din Atena.