Descoperă ofertele de energie electrică cu prețuri dinamice

Ofertele se adresează exclusiv clienților care dețin la locul de consum contor integrat SMI

Descoperă ofertele de energie electrică cu prețuri dinamice

Ofertele se adresează exclusiv clienților care dețin la locul de consum contor integrat SMI (contor inteligent) pentru măsurarea cantităților consumate pe intervale orare și prevede un preț dinamic în funcție de consumul orar realizat.

Prețul energiei electrice active este calculat astfel:
Componenta de furnizare a energiei electrice (fixă) + Componenta variabilă

 Componentă fixă de furnizare a energiei electrice = 73 lei/MWh
ⓘ Componenta variabilă: Prețul mediu ponderat calculat lunar în funcție de consumul orar realizat de client în lună și prețurile orare realizate pe PZU publicate de OPCOM pentru luna respectivă. Componenta variabilă va fi diferită în fiecare lună.

Informații importante despre ofertele cu preț dinamic
Oferta ți se adresează doar dacă deții la locul de consum un contor integrat SMI (contor inteligent).
Această ofertă ți se potrivește în cazul în care deții consumatori de energie electrică la locul de consum care au capacitatea de a regla consumul în intervale orare corelate cu semnal de preţ mai avantajos.
Preţul final plătit va depinde de profilul tău de consum și va fi diferit de la o luna la alta în funcție de prețurile orare realizate pe PZU în luna de facturare.
Preţul energiei electrice este probabil să crească în perioadele de vârf, când consumul de energie electrică este semnificativ mai mare.
Este necesar să îți poți gestiona consumul de energie electrică pe intervale orare, asigurând un consum flexibil/optimizat, pentru a preveni o potenţială creştere a valorii facturii.
Preţul de furnizare al unui contract cu preț dinamic este supus unei mari variaţii în timp, în cadrul anului de la un an la altul, în cadrul săptămânii, de la o săptămână la alta și chiar în cadrul aceleiași zile, în conformitate cu variaţia PZU.

Documente utile

Prețul mediu PZU intervale orare
pdf (516,74 KB)
Ofertă PPC Variabil
Clienți rezidențiali
pdf (333,46 KB)
Ofertă PPC Variabil Business
Clienți business
pdf (329,26 KB)