Avizul de amplasament

Avizul de Amplasament este răspunsul scris al operatorului de rețea la cererea unui solicitant față de propunerea de amplasament a obiectivului solicitantului

Ce este avizul de amplasament?

Avizul de Amplasament este răspunsul scris al operatorului de rețea la cererea unui solicitant. Prin acesta, se precizează sau confirmă punctul de vedere față de propunerea de amplasament a obiectivului solicitantului, cu privire la îndeplinirea condițiilor de coexistență a obiectivului cu rețelele electrice ale operatorului.

Cuprins

Când este transmis avizul de amplasament?

După depunerea documentației complete și achitarea contravalorii tarifului pentru emiterea avizului de amplasament (A.A.), operatorul de rețea va transmite solicitantului avizul de amplasament favorabil / favorabil condiționat, în maximum 15 zile calendaristice.

Unde se depune cererea pentru avizul de amplasament?

Documentaţia pentru emiterea avizului de amplasament se depune de către solicitant doar la centrele de relaţii cu clienţii ale operatorului de reţea sau la magazinele PPC din zonele de distribuție:

  • Dobrogea (județele Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea)
  • Banat (județele Arad, Caraș – Severin, Hunedoara și Timiș)
  • Muntenia (București și județele Ilfov și Giurgiu).

*Emiterea Avizelor de Amplasament de către operatorii de rețea este reglementată de Ordinul nr. 25/22.06.2016, cu modificările și completările din Ord. ANRE nr. 183/2019 și 201/2019, privind aprobarea Metodologiei pentru emiterea avizelor de amplasament de către operatorii de rețea.

Documente utile

Cerere de aviz de amplasament
pdf (103,13 KB)