Alina Dumitrașcu

Director Juridic și Afaceri Corporative

Alina Dumitrașcu

Director Juridic și Afaceri Corporative

Alina Dumitrașcu este Director Juridic și Afaceri Corporative. Un avocat cu experiență extrem de bogată, ea a coordonat echipe juridice atât în companii publice, cât și în mediul privat.

Înainte de a prelua actualul rol, Alina a deținut o funcție internațională în Grupul Enel, unde activitatea ei a fost strâns legată de tehnologiile implicate în distribuția energiei electrice, în proiecte globale complexe. Anterior rolului îndeplinit de la Roma, Alina a coordonat, vreme de mai mulți ani, echipele juridice din companiile de distribuție de energie electrică ale grupului Enel în România.

Ghidată de principiul „Fă bine fâcând un bine”, Alina este o femeie activă, autoare a primei cărți pentru copii care explică Constituția României și fondatoarea unei organizații neguvernamentale dedicate educației juridice și promovării egalității de gen în România. 

Cum egalitatea de gen reprezintă un subiect de interes pentru Alina, ea este membră în mai multe organizații și asociații care promovează femeile, precum Professional Women Network România (PWN România) și European Women on Boards (EWoB).