Parcuri fotovoltaice

PPC Renewables România aduce energia soarelui în casa ta.

Parcuri fotovoltaice

Am instalat până în prezent cinci centrale fotovoltaice, amplasate în sudul țării, care exploatează energia solară. Operăm parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 100 MW, în județele Giurgiu, Dolj și Prahova, și avem în lucru proiecte impresionante aflate în diverse stadii de dezvoltare.

Centrala fotovoltaică Lumina, cea mai importantă din portofoliul nostru

Cel mai mare parc fotovoltaic din portofoliul nostru este și cel mai nou, fiind deschis în vara anului 2023 în localitatea Călugăreni din județul Giurgiu. Centrala fotovoltaică Lumina are o capacitate instalată de 63 MW și se întinde pe o suprafață de 88 de hectare, având o lungime liniară de aproape 2 kilometri. Include aproximativ 120.000 de module fotovoltaice, bazate pe cea mai recentă tehnologie, și are o producție de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh.

Centrala fotovoltaică este conectată la rețeaua de înaltă tensiune (110 kV) a operatorului de distribuție concesionar Rețele Electrice Muntenia, iar producția de energie estimată contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 112.387 de tone pe an. Proiectul fotovoltaic permite și adăugarea unor capacități de stocare a energiei.

La construcția parcului Lumina au contribuit aproximativ 300 de lucrători și specialiști. Infrastructura din areal permite accesul locuitorilor comunei Călugăreni la drumurile de legătură care tranzitează instalația fotovoltaică.