Servicii pentru afacere

Sisteme fotovoltaice

Acordă prioritate performanței, fiabilității și eficientizării costurilor prin integrarea unei surse de energie verde, folosind soluțiile la cheie oferite de PPC.

Ce sunt sistemele fotovoltaice?

În ultimii ani, industria energiei regenerabile s-a maturizat considerabil. Tehnologia solară este acum o opțiune accesibilă pentru companii de orice dimensiune. Aceasta este, de asemenea, fiabilă și de încredere. Per total, este o sursă de producere locală a energiei rentabilă din multiple perspective – economică, de sustenabilitate, de reducere a amprentei de CO2, de consolidare a imaginii brandului și de angajament față de comunitate.

Sistemele fotovoltaice la cheie permit economii considerabile încă de la începutul exploatării și aduc beneficii substanțiale pe termen lung.

Întrebări frecvente

Cum influențează sistemul fotovoltaic valoarea proprietății mele?
Din ce în ce mai multe afaceri, fie că dețin hale sau clădiri comerciale destinate birourilor sau spațiilor de vânzare cu amănuntul, adoptă tehnologii durabile, precum centralele fotovoltaice, ceea ce conduce la o creștere semnificativă a valorii proprietății lor. Această direcție către construirea unui viitor sustenabil vine în plus față de de generarea unui flux de numerar pozitiv datorat economiilor realizate la factura de electricitate. În cazul proprietarilor de spații logistice care închiriează aceste proprietăți către alte business-uri, s-a observat o creștere a atractivității locațiilor cu sisteme fotovoltaice, în primul rând, datorită costurilor mult mai reduse.
Cum stiu dacă clădirea mea este potrivită pentru un sistem fotovoltaic?
Dacă deții clădirea (care nu este închiriată), plătești factura de utilități, ai un acoperiș însorit, cu suprafață mare și afacerea se poate autofinanța sau se poate califica pentru finanțare, atunci clădirea este un candidat excelent pentru sisteme solare.
De unde știe o companie că un acoperiș poate suporta greutatea unui sistem solar?
Verificarea expertizei care arată rezistența clădirii la noua încărcare, autorizată MLPAT, intră în sarcina echipei de ingineri PPC. În situația în care nu există un raport de expertiză structurală, putem să-l realizam noi, contra cost. După semnarea contractului vom furniza un raport pe baza căruia un inginer structurist va emite un aviz referitor la capacitatea clădirii de a susține încărcarea suplimentară generată de noul sistemul fotovoltaic.
Cine se ocupă de mentenanță?
PPC acoperă și serviciile de mentenanță ale centralei. Printr-o monitorizare permanentă, on-site și off-site, personalul PPC poate oferta cele mai bune servicii tehnice pentru mentenanța sistemului. Oferim o garanție de 2 ani pentru instalație, iar panourile sunt garantate 25 ani de către producători.
Cum poate stocarea energiei să ajute sistemul fotovoltaic să creeze mai multe beneficii pentru afacerea mea?
Stocarea energiei aduce beneficii suplimentare pentru afacerea ta prin utilizarea energiei stocate în perioade cu consum mare sau în turele de noapte, prin reducerea costurilor, asigurarea continuității, optimizarea consumului și adaptabilitate.