Parcuri eoliene

Descoperă parcurile noastre eoliene și zonele unde suntem prezenți.

Parcuri eoliene

Parcurile eoliene ale PPC Renewables România sunt situate în estul și în sud-vestul țării, în regiunile istorice Dobrogea și Banat, și joacă un rol esențial în eforturile noastre de a atinge neutralitatea în privința emisiilor de carbon până în 2050. Te invităm să le descoperi!

Parcul eolian din Dobrogea

Când traversezi regiunea de coastă a Dobrogei, în estul României, nu te aştepţi să vezi un mare parc eolian. Ascunsă vederii, una dintre cele mai avansate unități de producție a energiei verzi rămâne, de asemenea, şi una dintre cele mai misterioase.

În această regiune de coastă a Dobrogei, regăsim parcul eolian Valea Nucarilor 3 din satul Agighiol, județul Tulcea. Este primul parc eolian pe care îl operăm încă din 2011 și are 17 turbine eoliene și o capacitate instalată de 34 MW.

Parcul eolian din Banat

Parcul eolian Sfânta Elena este situat în zona pitorescă Moldova Nouă, mai exact în satul Sfânta Elena, comuna Coronini, din județul Caraș-Severin, transportându-și vizitatorul la o altitudine de 100 m deasupra nivelului mării.

Parcul eolian de aici a fost inaugurat în urmă cu mai bine de un deceniu, iar platoul său, amplasat în peisajul idilic al Clisurii Dunării, în Parcul Național Porțile de Fier, la poalele Munților Almăjului, oferă o panoramă impresionantă a împrejurimilor, cu Dunărea la sud și Ostrovul Moldova Veche la numai câțiva kilometri.