Experiența PPC

Tudor Selea

Experiența PPC: Tudor Selea

Cunoaște-i pe colegii noștri care au experiența unui internship în companie! Tudor Selea (23 de ani) este Junior Java Developer.

Profil

Lucrez ca Junior Java Developer și sunt student în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București. Aș putea spune că mereu am fost atras de calculatoare, încă de la vârsta de 6 ani când pur și simplu îmi plăcea să apăs tastele PC-ului părinților mei, chiar dacă nu înțelegeam ce îmi apărea pe ecran și de ce. Ulterior, jocurile video, care reprezintă una dintre pasiunile mele, mi-au întărit această atracție față de calculatoare. Ceea ce mi-a confirmat totuși că IT-ul este drumul pe care voi merge au fost problemele de informatică pe care le făceam pe PbInfo.ro. Mi se părea foarte tare cum puteam să-mi translatez logica și gândirea în limbaj de programare și să văd cum gândurile mele sunt interpretate pas cu pas de programul scris de mine și că acea interpretare ducea la rezultatul propus.

Job: Junior Java Developer

Jobul meu de Junior Java Developer presupune dezvoltarea logicii din spatele aplicațiilor de care are nevoie compania. Cu alte cuvinte, dau funcționalitate aplicației, ofer vizualului un scop. Tocmai din acest motiv îmi place așa mult să fiu dezvoltator de backend, pentru că pot să translatez nevoile companiei în linii de cod.
Am început să lucrez în companie după ce am aplicat la un internship, în cadrul Târgului IT&C. Aveam nevoie să-mi susțin stagiul de practică necesar pentru a trece în anul IV la Facultatea de Automatică și era și timpul să dobândesc experiență practică în domeniu, iar acest internship a venit numai bine.

IT pentru o companie din domeniul energiei

Consider că IT-ul reprezintă următorul pas în evoluția unei companii de utilități. Aplicațiile realizate de departamentul de Soluții Digitale au un impact semnificativ asupra performanței, eficienței, promovării și a multor altor aspecte în companie. Contractele clienților nu mai sunt ținute în mii de dosare care se deteriorează cu timpul și mai sunt și greu de găsit din cauza numărului mare. Acum, contractele sunt ținute în baze de date mult mai ușor de accesat și sunt rezistente la trecerea timpului. Comunicarea între departamente este, de asemenea, mai ușoară datorită diverselor platforme web. Și exemplele pot continua. Până la urmă, una dintre calitățile necesare ale unei companii pentru a trece testul timpului este adaptabilitatea la vremurile în care trăim, la modern și toate implicațiile acestuia, iar ziua de azi este definită de IT.

Atracția tehnologiei

Domeniul meu de activitate este atrăgător pentru generația mea prin multe aspecte. Unul dintre ele este varietatea, întrucât IT-ul înglobează extraordinar de multe ramuri, de la programarea de microcontrolere până la inteligența artificială și quantum computing. E destul de greu să te plictisești când lucrezi în IT. Un alt aspect ar fi că generația mea este definită de dezvoltarea IT-ului – ne este destul de natural și ușor să folosim laptopuri, PC-uri, telefoane, tablete și alte tehnologii, pentru că am crescut înconjurați de ele. Mai mult decât atât, multe joburi în IT, care necesită numai urmarea unor cursuri de câteva luni sau chiar săptămâni, sunt mult mai bine plătite decât alte joburi din alte domenii, care necesită finalizarea unei facultăți, deci ani buni de studiu. IT-ul nu pune atât de mult accent pe ce facultate ai urmat, cât pe ce știi să faci, ce cunoștințe ai și cât de muncitor ești. Mulți tineri, după ce termină o facultate din alt domeniu, se reorientează și fac un curs de programare web, iar apoi fac site-uri, pentru că sunt mai multe posturi de programatori web decât găsesc în alte domenii și sunt mai bine plătite.

De ce ai recomanda PPC altor tineri?

Aș recomanda compania în care lucrez și altor tineri cu o pregătire asemănătoare datorită colectivului foarte prietenos și săritor. Nu e nimeni în competiție cu nimeni. Toată lumea e dispusă să te susțină și e conștientă că munca în echipă este cea care te ajută să evoluezi cu adevărat. Managerii sunt open-minded, nu îți impun deadline-uri absurde și te ajută pe toate planurile. Nici nu ești obligat să rămâi numai pe postul pe care ai fost angajat. Ți se oferă constant posibilitatea de a încerca lucruri noi, tehnologii noi. Poți să lucrezi, de exemplu, la un proiect ca front-end developer, chiar dacă la bază ești back-end developer. Iar acest lucru te ajută să te dezvolți și să descoperi ce-ți place cu adevărat.

„Generația mea este definită de dezvoltarea IT-ului – ne este destul de ușor să folosim laptopuri, PC-uri, telefoane, tablete și alte tehnologii, pentru că am crescut înconjurați de ele.”

Tudor Selea, Junior Java Developer PPC România