Experiența PPC Renewables

Iuliana Ilișescu

Experiența PPC Renewables: Iuliana Ilișescu

Te invităm în echipa PPC Renewables România, pentru a-i cunoaște pe specialiștii cu care lucrăm. Iuliana Ilișescu este Business Developer.

Profil

Am 24 de ani și am absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicații si Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica din București (UPB). Am ales această carieră în ultimul an universitar, optând pentru un internship care mi-a permis să-mi termin studiile. M-a atras domeniul energiei regenerabile datorită dinamicii sale captivante și perspectivei de a contribui la soluții durabile pentru viitor.

Job: Business developer

Rolul de Business Developer în dezvoltarea parcurilor de energie eoliană și fotovoltaică este esențial în procesul de tranziție către surse de energie regenerabilă și sustenabilă. Această sferă de activitate este interesantă și oferă oportunitatea de a gestiona eficient relațiile cu dezvoltatorii, autoritățile și alți parteneri. În plus, contribuie la îmbunătățirea abilităților de negociere și facilitează identificarea unor noi oportunități pentru proiecte viitoare.

Cum ziceam, lucrez în companie din ultimul an de facultate, inițial prin intermediul unui program de internship. Am fost atrasă de diversitatea sarcinilor și proiectelor, motiv pentru care am decis să rămân și să-mi construiesc cariera profesională în această direcție.

Renewables pentru companiile de energie

Pentru o companie de energie, segmentul de energie regenerabilă înseamnă focus pe surse de energie curată și sustenabilă, adaptare la schimbările de reglementare și angajament în direcția unei producții mai ecologice și responsabile.

Acest segment suferă schimbări anuale, influențate de inovații tehnologice, de reglementări, de cerere și ofertă, de investiții financiare, de conștientizarea publicului, de politici energetice și de competiția globală. Adaptarea la aceste dinamici este esențială pentru succesul în industrie.

Energia regenerabilă, în prim-plan


În Europa, sectorul energiei regenerabile este dinamic, cu progrese notabile în tehnologie, reglementări și investiții. Situația este similară și în România, cu o creștere evidentă în investiții, sprijin guvernamental și diversificare a surselor de energie regenerabilă. Ambele piețe reflectă o adaptare rapidă la schimbările din industrie.

Atracția surselor regenerabile de energie

Cred că generația mea găsește atractiv domeniul energiilor regenerabile datorită focusului pe sustenabilitate, oportunităților de inovare și impactului pozitiv asupra mediului. Aș promova energia verde prin campanii de conștientizare, explicând beneficiile sale pentru mediu și comunitate, adresându-mă și persoanelor care nu sunt familiarizate cu domeniul.

De ce ai recomanda compania în care lucrezi?

Aș recomanda PPC Renewables și altor tineri cu pregătire similară, pentru că oferă un mediu de lucru extrem de dinamic, eliminând monotonia unui „job clasic de birou”. Fiecare zi aduce provocări noi și schimbări, oferind o experiență profesională diversificată și captivantă.

În plus, pe mine mă entuziasmează faptul că în acest domeniu contribui cu adevărat la îmbunătățirea condițiilor de viață și la protejarea mediului. Simt că sunt parte a schimbării pe care o doresc în lume, aducând eficiență și sustenabilitate în viața de zi cu zi a oamenilor.

„Cred că generația mea găsește atractiv domeniul energiilor regenerabile datorită focusului pe sustenabilitate, oportunităților de inovare și impactului pozitiv asupra mediului.”

Iuliana Ilișescu, Business Developer PPC Renewables România